Závod Luka - 2. místo ZVV1 + 1. místo celkově

29.10.2017 12:35

28. 10. 2017

Závěrečný závod Kynologické ligy Kraje Vysočina se netradičně přesunul do Luk nad Jihlavou. I přes nepříznivé počasí do Luk dorazilo 20 závodníků. V nejvíce obsazené kategorii ZVV1 (9 závodníků) byla Zira sice opět nejmenším psem, ale dle předchozích zkušeností i obávaným soupeřem.
Stopa (vlastní, 300 kroků, 2x předmět) byla položena na mokré trávě a foukal silný vítr (který mimochodem dosáhl až síly vichřice a nejen na Vysočině vyvracel stromy). Zira šla nevídaně přesně, za sledování stopy získala plný počet bodů. Bohužel neoznačila jeden z předmětů (- 10 bodů) a tak získala 90 bodů.
Poslušnost byla veselá, místy až moc. Při aportu začala samou nedočkavostí štěkat, stejně jako před překážkou. Nejvíce ztrátových bodů bylo za cvik skok šplhem. Áčko bylo velmi strmé a koberec byl jen na úplném vršku, pro malého psa docela problém. Zira ho překonala až na třetí pokus.
Při obranách rozhodčí vyčetl pomalejší odvolání k noze z vyštěkání a štěkání při prohlídce. Zákusy v pořádku, pouštěčky také. Bojovnost velká :-)


V závodě Zira získala 2. místo s body 90/86/92.


Zároveň se vyhlašovaly celkové výsledky v rámci ligy 2017 a Zira získala neuvěřitelné 1. místo v kategorii ZVV1!