Výcvikový kemp pro SBT

26.07.2020 20:21
Ve dnech 23. – 26. 7. 2020 se uskutečnil čtvrtý ročník výcvikového kempu pro stafordšírské bulteriéry. Stejně jako v minulých letech byl zaměřený na sportovní kynologii – stopa, poslušnost, obrana. Prodloužený víkend začal ve čtvrtek večer teoretickým seminářem s rozhodčím ČKS, Jaroslavem Petráčkem. Tématem byl obsah zkoušek národního (ZVV1) a mezinárodního zkušebního řádu (IGP3) a nejčastější chyby psovodů při jednotlivých cvicích. Diskutovalo se také o různých detailech při hodnocení závodů z pohledu rozhodčího. V pátek ráno začal výcvik – jedna skupina účastníků se věnovala stopování, druhá poslušnosti a obranám. V sobotu se skupiny otočily a v neděli si každý mohl vybrat, kterou disciplínu ještě procvičí.
Stopovalo se pod vedením Simony Janouškové a Aleše Suchardy. Terénem byla tráva, kdo měl zájem, mohl si vyzkoušet stopování na hlíně. Poslušnost a obrany probíhaly na skvěle udržovaném fotbalovém hřišti. Poslušnost vedl Martin Matoušek. Na začátek ukázal nácvik jednotlivých cviků na svém psovi. Potom se na plac nastupovalo jednotlivě a každý měl možnost řešit nějaký konkrétní cvik, který by chtěl zlepšit. Většina stafbulíků radostně spolupracovala se svým pánem a ladily se pouze detaily ke zkouškám. Obrany figuroval Tomáš Louda. Byly vidět moc pěkné akční výkony psů, kteří ač malí postavou, vynikali razancí a odhodlaností.
Zkušení instruktoři dokázali poradit nejen začátečníkům, ale i pokročilejším a každý si tak z akce mohl odnést užitečné tipy do dalšího tréninku.
Akce se účastnilo 17 členů SBTC CZ se 20 psy.
 
Fotky z kempu od

 

výhled na Malou Skálu