Závod Kynologické ligy Kraje Vysočina

13.10.2014 11:39

V neděli 12. 10. se v Jihlavě uskutečnil letošní třetí závod Kynologické ligy Kraje Vysočina. Sešlo se celkem 11 závodníků v kategorii ZVV1 a 6 v ZVV2, zastupující KK Moravské Budějovice, Záborná, Jihlava a Luka nad Jihlavou. Každému klubu se přičítají body tří nejlepších. Tentokrát se za nás „Loučáky“ na ligu přihlásili jen dva členové, takže by se za třetího automaticky počítala nula. Proto se narychlo shánělo cokoli, co má čtyři  nohy a zvládne alespoň trochu čuchat i kousat. Jediná, kdo měl v daném termínu čas, jsem byla já se Zirou. Při nástupu to vypadalo komicky, jedenáctikilový prcek proti třikrát tak těžším soupeřům :-)

Poslušnost se Ziře docela vydařila, ale na stopě zklamala (pouze 70 bodů ze 100 a to jsem byla ještě ráda). Ale obrany byly naprosto neuvěřitelné, vůbec jsem nečekala, že se vše tak skvěle podaří. Obdrželi jsme plný počet bodů = 100 a Ziry výkon byl označen za NEJLEPŠÍ OBRANU ZÁVODU (ze všech)!

Díky naší účasti získal náš klub 262 bodů (70/92/100) do soutěže (+ body dalších dvou členů), a Luka jsou stále ve vedení. Do konce sezóny zbývá ještě jeden závod.

Průběžný počet bodů bude zveřejněn na https://www.kynologie-jihlava.cz/prezentace/index.php